Снимка ПиксабейИзнесоха официална информация за внушителната бройка ваксини, поставени срещу ковид

...
Снимка ПиксабейИзнесоха официална информация за внушителната бройка ваксини, поставени срещу ковид
Коментари Харесай

Китай обяви, че вече са поставени близо 65 милиона дози ваксини

Снимка Пиксабей

Изнесоха публична информация за внушителната бройка ваксини, сложени против коронавирус на китайците.  Високопоставен китайски служител разгласи, че към този момент са сложени близо 65 милиона дози на жители на Китай при проект да бъдат ваксинирани до 80 на 100 от цялото население от 1,4 милиарда души, съобщи Асошиейтед прес.

Ли Бин, заместник-председател на държавната комисия по въпросите на опазването на здравето, сподели през днешния ден на конференция, че из страната са изпратени комисии да следят хода на имунизацията. По думите му работата по ваксинирането на набелязаните групи хора върви по график, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ваксинационната акция в Китай е по-бавна спрямо доста други страни, в това число Съединени американски щати. Страната е изнесла в чужбина към 10 пъти повече дози, в сравнение с е разпределила вкъщи. Това закъснение се дължи частично на съвсем цялостното премахване на случаите с вътрешно предаване на ковид, уточни АП.

При съществуването на четири утвърдени ваксини Китай възнамерява да имунизира до лятото на 2022 година сред 900 милиона и един милиард индивида. Целта е да бъде основан колективен имунитет, който да спре безконтролното разпространяване на заразни заболявания като COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР